Gündem Atlas Teknoloji Kacır:TÜBİTAK çatısı altında 737 yeni çalışma arkadaşımıza yönelik ilana çıkmış durumdayız

Kacır:TÜBİTAK çatısı altında 737 yeni çalışma arkadaşımıza yönelik ilana çıkmış durumdayız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye'nin teknoloji ve sanayideki atılımlarını paylaştı. TÜBİTAK'ta 737 yeni istihdam, Türkiye Tech Visa Programı, model fabrikalar ve genç nüfusun potansiyeli öne çıktı. Yetenek ve inovasyonun önemine vurgu yaparak Türkiye'nin küresel çekim merkezi olma hedefine değindi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin teknoloji ve sanayi alanındaki atılımlarını ve gelecek hedeflerini paylaştı. İşte konuşmanın öne çıkan başlıkları:

TÜBİTAK'ta 737 Yeni İstihdam
"Bugün itibarıyla uzay teknolojilerinden savunma sanayine, yapay zekadan raylı sistem teknolojilerine kadar ülkemizin kritik projelerinde görev almak üzere TÜBİTAK çatısı altında 737 yeni çalışma arkadaşımıza yönelik ilana çıkmış durumdayız."

Türkiye Tech Visa Programı
"Türkiye Tech Visa Programı’nı geçtiğimiz aylarda ilan ettik. Programın ilk 5 ayında dünyanın dört bir yanından 214 teknoloji girişimi Türkiye'ye taşınmak için başvuru yaptı."

Model Fabrikalar ve Dijital Dönüşüm
"Sanayimizin dijital dönüşümüne rehberlik eden model fabrikalarımızın sayısını 10'a ulaştırdık. Kocaeli, Denizli, Malatya, Tekirdağ, Sakarya ve Trabzon illerinde açılışını gerçekleştireceğimiz yeni merkezlerle bu sayıyı 16’ya çıkaracağız."

Tarihten Gelen İlham ve Gelecek Hedefleri
"Tarih boyunca ekonomik ve toplumsal kalkınmanın temelleri, her dönemin hakim dinamiklerine göre şekillendi. Tarım çağında verimli topraklar ve su kaynakları, Sanayi Devrimi ile birlikte üretim gücü, bilgi çağında ise bilgi, teknoloji ve inovasyon öne çıktı."

"Yeni çağın gerçeği şudur; yetenek en kıymetli sermaye, inovasyon ise sürdürülebilir büyümenin lokomotifidir."

Genç Nüfus ve Yetenek Gelişimi
"Türkiye olarak nüfusumuzun ortanca yaşı 34 düzeyinde. Pek çok gelişmiş ülkeye kıyasla 10-15 yaş daha genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Bu demografik avantajı, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefimizin en güçlü itici gücü olarak görüyoruz."

Milli Teknoloji Hamlesi ve İnsan Kaynağı
"Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için attığımız adımların odağına her daim insan kaynağımızı koyuyoruz."

"Nitelikli insan kaynağını destekleyerek, kendi eğitim uçaklarını, helikopterlerini, deniz platformlarını, kara araçlarını, uydularını geliştirebilen ve üretebilen bir ülke konumuna yükseldik."

TEKNOFEST ve Gençlerin Rolü
"Günümüz dünyasında teknolojik dönüşümün öncüsü ve lideri esasen gençlerdir. TEKNOFEST'te gençlerimizin tarihi serüvenleri tamamlama kararlılığına şahit oluyoruz."

"81 şehrimizde kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile 35 bine yakın gencimizi bilim ve teknoloji dünyasıyla 11 yaşından itibaren buluşturuyoruz."

Yeni İş Modelleri ve İstihdam
"Araştırmalar, ülkemizde 7 milyon kişinin yürüttüğü işlerin 2030'a kadar yeni nesil teknolojilerin etkisiyle değişeceğini gösteriyor. Ancak doğru yaklaşımla, 9 milyon kişiyi barındıracak yeni iş modelleri oluşturabiliriz."

"Teknolojiyle ilgili alanlarda ortaya çıkacak fırsatları değerlendirirsek, en az 2 milyon ilave istihdam oluşturmamız mümkün."

Türkiye’yi Küresel Çekim Merkezi Yapma Hedefi
"Türkiye Tech Visa Programı ile dünyanın dört bir yanından parlak zihinlerin bu topraklarda yenilikçi fikirler geliştirmesine imkan sağlıyoruz."

"Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile alanlarında dünyanın en iyi merkezlerinde deneyim kazanmış 253 araştırmacıya destek sağladık."

TÜBİTAK'ta Kritik Projeler ve Gençlere Çağrı
"TÜBİTAK'ta Türkiye için kritik pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Türk gençliğini, TEKNOFEST kuşağını, TÜBİTAK'ta bizlerle birlikte akıl teri ve alın teri dökmeye davet ediyorum."

Bakan Kacır, konuşmasında Türkiye'nin teknoloji ve sanayi alanında attığı adımları vurgularken, gençlerin ve yetenekli insan kaynağının bu süreçteki kritik rolüne dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *