Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px

Hasan Ekici: Hukuk ve demokrasi olmadan kalkınma mümkün değil

Konya Milletvekili Hasan Ekici, Türkiye'nin hukuk ve demokrasi temeline dayalı kalkınabileceğini vurguladı. Adalet sisteminin önemine dikkat çeken Ekici, hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin güçlendirilmesini savundu. Ekici, adalet reformunun şart olduğunu belirterek, Türkiye'nin Hukukun Üstünlüğü Endeksi'ndeki yerini düzeltme çağrısı yaptı.

Konya Milletvekili Hasan Ekici’den Adalet Sistemi Eleştirisi: "Hukuk ve Demokrasi Olmadan Kalkınma Mümkün Değil"
Yeni Yol Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hukukun üstünlüğü ve adalet sisteminin önemine dikkat çekti. Ekici, kalkınma ve toplumsal huzurun ancak güçlü bir hukuk ve demokrasi temelinde sağlanabileceğini vurguladı.

Hasan Ekici, konuşmasında, "Ülkemizin yegâne gerçek sermayesi doğru bir yargı, hukuk ve adalet sistemidir. Eğer huzur ve refah içinde kalkınmış bir ülke olmak istiyorsak, amasız fakatsız tek sermayemiz hukuktur." ifadelerini kullandı. İktidarın, Rusya ve Çin gibi ülkelerin hukuk ve demokrasi olmadan kalkındığına dair görüşlerine eleştiri getiren Ekici, Türkiye'nin bu tür küresel güçler gibi doğal kaynaklara ve askeri güce sahip olmadığını, bu nedenle hukuk ve demokrasinin güçlendirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Ekici, petrol ve doğal gaz zengini ülkelerin bile hukuk ve demokrasi eksikliğinin toplumsal huzursuzluğa yol açtığını ifade ederek, "Hukuk ve demokrasi yoksa azınlık bir gruptan başkasını mutlu edemezsiniz. Toplumsal huzur ve ekonomik kalkınmanın yegâne kaynağı hukuk ve demokrasidir." dedi.

"Adalet Reformu Şart"

Terörle mücadeleden dış politikaya kadar birçok konuda hukukun ve demokrasinin önemine değinen Ekici, "Teröre silah mı bıraktırmak istiyorsunuz, çevrenizde caydırıcı bir güç olarak mı görünmek istiyorsunuz; bu, 'mış gibi' yaparak olmaz. İçeride özgürlükleri artırmalı, demokrasi çıtasını yükseltmeli ve bir adalet reformu yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Ekici, yargının siyasallaştırılmasının toplumsal barışa zarar verdiğini belirterek, "Muhalefeti baskılamak, yargıyı siyasetin aparatı haline getirmekle ne iç barış sağlanır ne de hukuk çıtası yükselir." dedi.

"Hukukun Üstünlüğü Endeksi’ndeki Yerimizi Düzeltmeliyiz"

Ekici, Türkiye’nin Hukukun Üstünlüğü Endeksi'ndeki düşük sıralamasına dikkat çekerek, "Hem iç hem dış sorunlara set çekmek istiyorsak, hukukun üstünlüğünü tesis etmek zorundayız. Hükûmet yetkililerinin sınırlandırılması faktöründe 142 ülke arasında 135’inci sıradayız. Bu durumu düzeltmekle yükümlüyüz." şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Ekici, tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak, "Adaleti sadece kendine yontan zehirli habitattan kurtulmalı, hukukun üstünlüğünü sağlamak için hep birlikte sorumluluk almalıyız." dedi.

Gündem Atlas

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *